Tiedote Yrityskaupasta

3.4.2023

31.3.2023 päivätyn sopimuksen mukaisesti Lankapaja Oy lunastaa 90% Kiikala Steel Works Oy:n osakekannasta. Kiikala Steel Worksin toimitusjohtaja Erik Iltanen jää yhtiön palvelukseen vähemmistöosakkaana.

Kiikala Steel Works Oy on Salossa ja Kiikalassa sijaitseva alihankintakonepaja, joka on erikoistunut keskiraskaiden kappaleiden hitsaamiseen, koneistamiseen sekä pintakäsittelyihin. Yrityksen suurimmat asiakkaat ovat kaivos-, laiva-, metsäkone- ja painelaitevalmistajia.

Kaupan tarkoituksena on täydentää Lankapaja-konsernin osaamisalueita ja siten laajentaa asiakkaille tarjottavaa kokonaispalvelua. KSW:n verrattain läheinen sijainti sekä erinomainen osaaminen raskaampien kappaleiden työstössä avaa Lankapajalle sekä sen toiselle tytäryhtiölle Reifer Oy:lle uusia mahdollisuuksia toimia kokonaistoimittajana konevalmistajille.  Lankapaja taas omalla laajalla konekannallaan pystyy täydentämään KSW:n palveluvalikoimaa kone- ja laitevalmistajille. Lankapajan Nummelan tehtaalta on esimerkiksi puuttunut raepuhallus ja märkämaalaus toiminnot, jotka nyt hoituvat Kiikalassa. KSW ja Reifer Oy täydentävät hyvin toisiaan raskaampien hitsattujen, koneistettujen, maalattujen ja kokoonpantujen  koneosien valmistuksessa.

KSW:n vuoden 2022 liikevaihto oli 7,7M€, Lankapajan Suomen ja Ruotsin yksiköiden 42M€, Reifer Oy:n 12,4M€. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto nousee 62 M€.

Kiikala Steel Works Oy tulee jatkamaan erillisenä yhtiönä eikä kauppa vaikuta nykyisiin asiakas- ja toimittajasuhteisiin.